Eten

Weer terug van weggeweest: de bavette

online bestellen

De bavette is een beetje in het vergeethoekje geraakt, maar weer teruggekomen en nu populairder dan ooit. Heel veel mensen willen weer bavette kopen, en terecht want de smaak en structuur van het vlees is om van te smullen. Het vlees heeft verschillende namen, vaak wordt het ook maanvlees of vanglap genoemd. De naam maanvlees komt door de vorm als het stuk vlees plat op tafel ligt. Het vlees is relatief plat en langwerpig van vorm, bij een koe zit de vang tussen de bil en de borst.

Bavette

Werkvlees

In het Engels is het vlees vernoemd naar het lichaamsdeel waar het vandaan komt, de meest gebruikte benaming is ‘flap meat’ of ‘flank steak’. Het deel waar het vlees vandaan komt is actief gebruikt door het rund, hierdoor wordt het vlees ook wel werkvlees genoemd. Het vlees is daardoor mals, maar heeft wel een stevige bite als je het eet. De smaak is onderscheidend van ander vlees, het beste om bijna rauw te serveren met een mooie gebruinde buitenkant. Om het vlees te snijden moet je met een scherp mes dwars op de draad snijden, snijd je met de draad mee dan wordt het vlees sneller taai.

Heerlijk vlees

Verder hoef je niet veel te doen na het bavette kopen. Bakken of kort grillen in een beetje olijfolie en je hebt een heerlijk stukje vlees op je bord. Peper strooi je er voor het bakken op en een snufje zout als het vlees klaar is. Na het bakken of grillen laat je het vlees ongeveer zes minuten rusten, op een bord afgedekt met folie.

Similar Posts