Eten

Wat zijn de belangrijkste eisen voor een barkoelkast?

Een barkoelkast aanschaffen is iets wat je altijd moet doen op het ogenblik dat je bijvoorbeeld een bar of een café wenst open te houden. Dit geldt ook voor mensen die een restaurant willen beginnen. Het kopen van een barkoelkast wijst in de basis natuurlijk zichzelf een beetje uit. Dit gezegd zijnde is het zo dat er door de jaren heen heel wat verschillende versies op de markt zijn verschenen. Dit heeft ervoor gezorgd dat een barkoelkast in heel wat verschillende stijlen kan worden aangekocht. Wil jij bijvoorbeeld graag de inhoud van de barkoelkast zichtbaar hebben of toch liever niet? Is er bovendien speciale (sfeer)verlichting bij gewenst of is dat niet noodzakelijk? Het zijn slechts enkele van de vele vragen waarmee je kan worden geconfronteerd op het ogenblik dat je een barkoelkast wenst aan te schaffen. 

  1. Hoeveel geluid maakt de barkoelkast? 

In eerste instantie is het zo dat er rekening moet worden gehouden met het geluidsniveau dat een barkoelkast produceert. Veel mensen houden hier geen rekening mee, maar een te luid functionerende barkoelkast kan behoorlijk storend zijn. Dit niet in het minst wanneer er bijvoorbeeld mensen aan de bar zitten die tegen elkaar aan het praten zijn. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn. Er zijn op de markt immers ook meer dan voldoende barkoelkasten terug te vinden welke over een zeer beperkt geluidsniveau beschikken. Door het kopen van één van deze exemplaren zal je dus altijd op een comfortabele manier achter de bar plaats kunnen nemen. Bovendien zullen ook gasten die aan de bar zitten niet worden gestoord. 

  1. Moet de inhoud van de barkoelkast zichtbaar zijn of niet? 

Veel mensen die ervoor hebben gekozen om een horecazaak te starten vinden het belangrijk dat de inhoud van hun barkoelkast zichtbaar is. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie zien klanten die iets willen bestellen meteen wat er allemaal beschikbaar is. Dit is niet alleen handig voor hen, maar ook voor de persoon die achter de bar staat. Daarnaast moet het gezegd dat een barkoelkast welke is voorzien van een glazen deur ook gewoon veel aantrekkelijker oogt. In het bijzonder wanneer er in de barkoelkast gebruik wordt gemaakt van sfeervolle verlichting zal je kunnen vaststellen dat dit absoluut een mooie bijdrage kan leveren aan de globale sfeer waarvan sprake is in jouw bar of café.

  1. Over welke capaciteit moet ze beschikken?

Hou bij het bestellen van een bepaalde barkoelkast ook altijd rekening met de capaciteit waarover ze dient te beschikken. De maximale capaciteit waar gebruik van kan worden gemaakt is natuurlijk ook grotendeels afhankelijk van de hoeveelheid aan ruimte die beschikbaar is onder de bar. Let op, in het merendeel van de gevallen wordt er gebruik gemaakt van niet één, maar wel van meerdere barkoelkasten die naast elkaar worden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de totale capaciteit alsnog een flink stuk groter kan uitvallen. De volledige capaciteit hoeft dus niet gerealiseerd te worden door één barkoelkast… dit tenzij je natuurlijk niet over voldoende ruimte beschikt om nog een extra exemplaar te voorzien.

Een barkoelkast of barkoeling koop je natuurlijk bij HorecaRama – Alles voor de horeca / simpel en snel.

Similar Posts