Eten

Zo ziet een vegetarisch buffet in Amsterdam er uit

vegetarisch buffet in Amsterdam

Steeds meer mensen eten vegetarisch. Dat is niet vreemd als je ziet hoeveel kritiek er op de vleesindustrie is vandaag de dag. Daarom neemt het aanbod aan vegetarische producten ook toe. Wil je een volledig vegetarisch buffet in Amsterdam hebben? Dat kan. De inhoud van het buffet is dan wellicht anders dan je gewend bent, maar het zal nog steeds een smulfestijn worden.

vegetarisch buffet in Amsterdam

Buffet zonder vlees

Een buffet is traditioneel gezien vaak met vlees. Zo zijn onder andere vleessalades en stukjes ham erg populair in het buffet. Maar in feite is een buffet niet meer dan een grote tafel met verschillende lekkere gerechten om zelf uit te kiezen. Je kunt er dus werkelijk alle kanten mee op.

Een vegetarisch buffet is bijvoorbeeld vaak voorzien van lekkere salades. Hoewel vlees uit den boze is bij deze tafel, mogen kaas en noten natuurlijk wel. Dit zijn goede vervangers voor vlees. Of wat dacht je van een lekkere aardappelgratin of een quiche? De notie dat vegetarisch eten saai  moet zijn, is niet meer van deze tijd. Je kunt allerlei kanten op zonder vlees!

vegetarisch buffet in Amsterdam

Arabisch buffet of Italiaans buffet

Ook internationale cuisine kan goed worden aangepast een de vegetarische keuken. Vooral Arabische gerechten lenen zich hier goed voor. Deze gerechten zijn vaak al zo verrijkt met kruiden en groenten dat het gemis van vlees amper opvalt. In de Italiaanse keuken weten ze bovendien als geen ander hoe een heleboel kaas je kan doen vergeten dat je geen vlees mag.

Similar Posts