Eten

Heerlijk eten voor het koudste seizoen

winter

Eten doen we het hele jaar door wel ,maar per seizoen zijn er ook dingen die erg lekker zijn. Hoewel het nog geen winter is, vinden wij het wel tijd om alvast een paar lekker winterse gerechten en lekkernijen met je te delen. De typische en minder typische etenswaren in de winter zullen na het lezen van deze blog weer vers in je hoofd zitten. Zeg nu zelf, is de winter niet get perfecte seizoen om lekker binnen te blijven en veel te eten? De zomer en het sporten komen allemaal tegen het einde van het seizoen weer dus in de tussentijd kunnen we genieten van smaken.

Zoetigheid

Met alle feestdagen die in de winterperiode plaats vinden is het ook echt een seizoen vol zoete etenswaren. Zo eten we in het begin van december al kruidnoten en speculaasjes en blijven we tot met kerst bezig met taartjes, toetjes en meer. Om optimaal van de winter te kunnen genieten kan de chocolade lepel van tegenwoordig niet missen. Een kopje warme melk en een chocolade lepel maken samen al een heerlijke kop chocolademelk (vergeet de slagroom niet). Als er een typisch winters drankje is, is het deze wel. Blijf wel goed je tandenpoetsen als je allerlei suikerrijke hapjes naar binnen gaat werken deze winter.

Warme maaltijden

In Nederland staat de winter gelijk aan verschillende soorten stampotjes. Van hutspot tot boerenkool, alle varianten worden in de wintermaanden wel een keer klaargemaakt. Naast de gestampte aardappelen met groenten doen ook dikke soepen het erg goed. Na een koude dag buiten is het heerlijk om thuis aan de erwtensoep, champignonsoep of tomatensoep te gaan. Niet iedereen lust alle typische winter maaltijden, maar als  je in Nederland woont moeten er op zijn minst twee zijn die je wel graag eet. Uiteraard zijn er ook genoeg andere gerechten die je ook gewoon in de winter kunt eten, maar dit zijn de meest gegeten gerechten in de winter.

Geniet van het prachtige seizoen

Het is in ons land wel koud, maar het kan ook erg mooi zijn in de koudste maanden. Soms hebben we zelfs mooie witte straten door de sneeuw (voor sommigen is dat een nachtmerrie). Genieten vanuit huis is in de winter helemaal niet moeilijk. Het enige dat wel echt geregeld moet zijn is het lekkere eten, speculaasjes en niet te vergeten een kopje chocolademelk met een chocolade lepel. Zie jij jezelf al voor je met een warm dekentje en gezelligheid op de bank?

Similar Posts