Eten

Andijvie uit de wok

Wat eten we vandaag? Vandaag gaan we andijvie uit de wok eens een keer proberen. Veel mensen eten andijvie of dat nou door de stamppot is of dat ze het gewoon koken en apart serveren. Andijvie kun je net als veel andere soorten groentes prima wokken. Het is lekker en gezond.

Dit recept is voor ongeveer 3 tot 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
1 ui
1 paprika
2 teentjes knoflook
1 kilo andijvie
olijf olie
1 bekertje crème fraîche 125ml
zout
zwarte peper
kip kruiden
400 gram krieltjes
300 gram kipfilet

Materialen
snijplank
schilmes
scherp mes
wok pan
vork

Andijvie uit de wok

Bereidingswijze
Als eerste gaan we de andijvie schoonmaken en wassen. We wassen eerst even de andijvie en laten we het even goed uitlekken, daarna snij je de andijvie in dunne reepjes. Als je totaal geen zin heb om te snijden en wassen dan kan je ook een kant en klare zak kopen in de winkel.

Dan gaan we nu beginnen met de rest van de voorbereidingen. Je Pelt de knoflook af en snijdt deze in kleine stukjes. Daarna pel je ook de ui en ook deze snij je in kleine stukjes. Dan gaan we verder met de kipfilet, die snij je in kleine stukjes.

Pak nu je zakje met krieltjes en maak daar gaatjes in met je vork of mes. De krieltjes doe ongeveer 5 minuten in de magnetron. Zo zijn ze sneller gaar en hoeven ze niet zolang meer in de pan. Alleen voor het krokante en bruine laagje moet je ze dan nog even bakken.

Dan pakken we de wok en zetten hem op het vuur met een beetje olijfolie. Als de Olijfolie warm is, dan kan je de stukjes kip in de pan doen. Op de pan zet je de deksel er weer op zodat de kip snel gaar is. Vervolgens kan je er nog wat kip kruiden op doen als je dat lekker vind.

Daarna gaan we de knoflook en de stukjes ui toevoegen. Roer dat goed door elkaar.
In tussen zijn de krieltjes ook warm uit de magnetron. Doe deze bij in de pan met een deksel er op. Zo’n circa 5 minuten.

Als laatste voeg je de andijvie erbij, die roer je er ongeveer 5 minuutjes bij mee. Wel goed blijven roeren anders bakt alles aan. Als laatste voegen we de crème fraîche toe met een beetje zout en peper. Laat het nog even een paar minuutjes zacht op het vuur staan, en roer dit tussen door nog wel even goed door. Daarna is alles klaar. Zo heb je een lekker gerecht met andijvie uit de wok. Eet smakelijk.

Similar Posts