Eten

De juiste bereiding van soorten vlees

Er bestaan zoveel soorten en maten van vlees, dat het ook per stuk vlees verschillend kan zijn wat nu de beste manier van bereiden is. Voor sommige vleessoorten is de bereiding simpel, je hebt het vlees misschien al meerdere keren gegeten waardoor je nu wel door hebt wat de beste bereidingswijze is. Mocht je eens te maken krijgen met een onbekend stuk vlees, misschien kunnen deze tips je helpen.

Verschil in bereiding

Wat jij qua bereiding erg lekker vindt, hoeft niet te betekenen dat iedereen deze bereidingswijze ziet zitten. Het kan natuurlijk zo zijn dat het stuk vlees niet is weggelegd voor die persoon, maar het kan ook verschil in bereiding zijn. Op een langere termijn ga je misschien nieuwe dingen qua bereiding uitproberen, dan alleen de simpele stappen te volgen. 

De basis bereiding

Veel vleessoorten hebben toch wel een basis als het aankomt op bereiding. Denk bijvoorbeeld aan hoe lang het vlees moet bakken of braden en wat überhaupt de juiste stap is voor het bereiden van vlees. Hier is een inkijkje in hoe je bijvoorbeeld een rib eye steak kunt bereiden. Er zijn verschillende stappen die je moet volgen om een rib eye te bakken. Om te beginnen laat je het vlees op kamertemperatuur komen en moet je ervoor zorgen dat het vlees goed droog is. Bereid de pan waarin je gaat bakken voor met olie of boter, je kunt hier ook eventueel kruiden aan toe voegen als je daarvan houdt. De pan moet goed heet worden, dus neem de tijd. Bak de rib eye vervolgens één minuut per kant. Als het goed is heb je vleesvocht over, dit schep je vervolgens over de rib eye. Haal het vlees uit de pan en laat dit voor tien minuten rustig staan. Je kunt het vlees afmaken door wat grof zeezout toe te voegen. Als je bij het bereiden van een rib eye steak deze stappen volgt, moet het bereiden van je vlees de goede kant op gaan!

Iets nieuws

Mocht je geen idee hebben wat je voor nieuw stuk vlees moet kiezen, maar wil je wel eens wat anders proberen? Dan kun je ook eens online vlees bestellen! Het is net alsof je bij de slager staat om vlees te bestellen, maar dan vanuit je eigen huis. Je hebt dus rustig de tijd om te kijken wat er allemaal te bieden is en om rustig te lezen wat ieder soort stuk vlees nou precies is. Probeer het eens uit en wie weet heb jij binnenkort een nieuw, bijzonder stuk vlees in de pan of op de barbecue liggen.

Similar Posts