Drank Eten Restaurant

Tapas in Barcelona

Ga je voor een paar dagen naar Barcelona en zit je allerlei reisblogs af te struinen om te kijken wat je er kunt eten? Lees dan gauw verder om meer te lezen over de lokale specialiteiten in de mooie, Spaanse stad.

Pan con tomate

Simpelweg vertaald: brood met tomaat! Dit is waarschijnlijk een gerecht dat je echt overal in restaurants en eettenten tegen zult komen. Vaak komt het ook voor dat dit als voorgerecht wordt geserveerd of dat je het kunt bestellen bij de tapas. Dit is een simpel, maar nogal vullend gerechtje. Zo wordt de tomaat ingewreven op warme, krokante (stok)brood; met een paar druppels olijfolie en een snufje zout om het net een extra smaakje te geven. Overigens kun je dit ook eten met een stukje kaas of een stukje vlees, zoals bijvoorbeeld ham.

Patatas bravas

Nog een klassiek tapas gerecht dat ook echt overal in restaurants te verkrijgen is, zijn de patatas bravas. Dit zijn aardappelen die in kleine stukken zijn gesneden en vervolgens in hete olie worden gefrituurd. Dit wordt dan geserveerd met een pittige tomatensaus met rode pepers. Echter, is dit de traditionele manier om patatas bravas te serveren. Dit hangt ook af waar je in Spanje bent. In Barcelona bijvoorbeeld, kan het ook geserveerd worden met aoili, een knoflooksaus met olie en knoflook; of met mayonaise en rode pepertjes met een snufje paprikapoeder. Mocht je twijfelen bij het kiezen van tapas, dan zit je met patatas bravas en een glaasje sangria zeker altijd goed!

Churros con chocolate

De welbekende churros en jawel, met warme chocoladesaus! Dit is één van de klassiekers en populairste tussendoortjes in Barcelona. Je kunt churros vrijwel overal in eettentjes krijgen, maar je hebt er vaak ook speciale zaken voor die churrerías heten. Hier frituren ze de churros, oftewel lange en luchtige deegstengels die vervolgens worden geserveerd met een kopje hete chocolade om ze in te dippen!

Ben je op zoek naar meer tips over eten en reizen? Bezoek dan avonturen.nl voor inspiratie!

Similar Posts