Restaurant

Lekker eten op Ameland

Mocht je een paar dagen op Ameland doorbrengen, dan ben je zeker aan het genieten van allerlei mooie bezienswaardigheden en plekken die het eiland kent. Na zo’n lange dag vol bezienswaardigheden, heb je niet altijd zin om zelf voor het eten te zorgen. Je kunt er dan voor kiezen om lekker uit eten te gaan bij een van de verschillende restaurants die Ameland kent. Hier kun je ook terecht voor een heerlijke lunch en bij sommige zelfs voor een lekker ontbijt. 

Gezellig met het gezin

Je kunt in je eentje op pad zijn, met vrienden, maar ook met de familie. Mocht het de laatste optie zijn, dan is het fijn als je op een plek terecht kunt waar eventuele kinderen ook lekker kunnen genieten van een hapje eten en een lekker drankje. Verschillende Ameland restaurants hebben hier zeker wat voor te bieden, zoals Café restaurant De Klimop. Je kunt hier terecht voor een lekkere lunch of diner, maar daarnaast ook voor een kopje koffie of wat anders te drinken. De Klimop presenteert zich echter, zoals al genoemd, als een gezinsvriendelijk restaurant en heeft ook toegankelijke en betaalbare prijzen. Met een reisje vol bezienswaardigheden en waarschijnlijk meer dan een keer lekker eten, is het niet iets onbelangrijks om ergens terecht te kunnen waar je voor een goede prijs alsnog kunt genieten van een lekker hapje. 

Restaurant en hotel

Hotel Nobel is een van de bekendere Ameland hotels, maar kent daarnaast ook een restaurant genaamd Restaurant Nobel. Dit restaurant behoort tot de beste restaurants op Ameland en is dus zeker de moeite waard om te bezoeken, als het een moeite is te noemen. Het restaurant bevindt zich in het plaatsje Ballum, dus als je in de buurt bent moet je er zeker eens langsgaan. Je kunt in het restaurant terecht voor een ontbijtje, lunch of een diner. Een ander restaurant Ameland wat bij een hotel hoort is Restaurant Cantina Dolores en is het restaurant van Hotel Dolores. Je kunt in dit restaurant terecht voor heerlijke Mexicaanse gerechten en tussen 8.30 uur en 12.00 uur kun je er ook terecht voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Restaurant Cantina Dolores is te vinden in het plaatsje Hollum. 

Geniet!

Ameland heeft zoveel verschillende dingen te bieden, waardoor je soms niet weet wat je nu precies wilt gaan doen. Wil je bezienswaardigheden bezoeken, wil je gewoon even rondlopen over het eiland of wil je een boottochtje nemen? Het is allemaal mogelijk en allemaal hartstikke leuk, maar vergeet niet het allerbelangrijkste en dat is om te genieten! Een gezellig uitstapje is nog gezelliger als iedereen het naar z’n zin heeft en dat maakt het vaak het allerleukst, het samen zijn.

Similar Posts