Nieuws

Zo maak je afval scheiden nog makkelijker

afvalbak-huren-utrecht

Afval scheiden is de trend van 2019, zeker als het gaat om bedrijven. Ook van bedrijven wordt namelijk verwacht dat ze steeds duurzamer te werk gaan. Afval scheiden is makkelijk toe te passen en door te voeren in een bedrijven en daarom wordt het eigenlijk stiekem wel steeds vaker van bedrijven verwacht. Verschillende afvalbakken neerzetten is natuurlijk al een stap in de goede richting maar er zijn nog veel dingen die je kunt doen wat betreft afval scheiden. In dit blog geven we je graag een aantal tips om het afval scheiden nog makkelijk te maken.

Breng het afval in kaart

Zeker in grotere bedrijven kan dit heel raadzaam zijn. Kijk binnen de verschillende afdelen en binnen verschillende ruimtes naar het afval dat wordt geproduceerd. In sommige ruimtes zal bijvoorbeeld veel meer papier worden verbruikt en in andere ruimtes juist veel meer plastic. Door het afval in kaart te brengen kun je afvalbakken beter positioneren zodat het afval scheiden nog makkelijker wordt.

Haal de afvalbakken bij de bureaus weg

Je kent ze vast wel, de kleine afvalbakjes bij de bureaus. Super handig natuurlijk voor de werknemer maar het afval scheiden zal hierdoor wel een stuk lastiger worden. Meestal gooit de werknemer namelijk uit automatische het afval al weg en ze gaan het er natuurlijk niet meer uithalen. Om dit te voorkomen kun je er voor kiezen om een centrale afvalbak in een kantoor te plaatsen. Hierdoor komt niet alles in de kleine afvalbakjes terecht en heeft de werknemer tevens ook nog een loopje.

Vervang papier door online bestanden

In bedrijven wordt er heel veel papierafval geproduceerd. Niet alleen zonde van alle gekapte bomen maar het hoeft ook helemaal niet meer. Anno 2019 wordt er steeds meer op de computer gedaan. Sterker nog, bestanden maken in plaats van op papier heeft nog veel meer voordelen. Bestanden raken minder snel kwijt en kunnen makkelijker worden gedeeld. Een win-win situatie zullen we maar zeggen.

Afvalmanagement

Afval scheiden is natuurlijk één ding maar wat ga je met dit afval doen? Het managen van afval is daarom ook ontzettend belangrijk. Het afval wordt natuurlijk opgehaald maar hoe vaak dat gebeurt daar kan nog in gemanaged worden. Zo voorkom je dat de afvalbakken vol raken en je medewerkers hun afval alsnog ergens anders bij gooien. Ben je trouwens op zoek naar afvalbakken voor bedrijven in de buurt van Utrecht? Een afvalbak huren in Utrecht en omgeving doe je tegenwoordig gemakkelijk online.

Similar Posts