Tips

Overstappen op inductie?

inductie kookplaat

Wellicht heb je het meegekregen: steeds meer mensen mogen van de overheid niet meer op gas koken. Daarnaast wordt koken op gas steeds duurder. Een makkelijke oplossing hiervoor is een inductie kookplaat. Hiervoor heb je niks anders nodig dan elektriciteit en dat is er natuurlijk genoeg. Naast dat het geen gas gebruikt, heeft een inductie kookplaat meer voordelen. Zo kun je de temperatuur beter controleren, is het een veilige manier van koken, gaat het koken vrij snel en is het milieubewust.

inductie kookplaat

Modern en veilig

Een inductieplaat is erg modern. De warme ontstaat met behulp van een magnetisch veld. Wanneer er een pan op de plaat komt te staan, wordt de plaat warm. Als je de pan weer van de plaat afhaalt hoor je een piepje. Wanneer je de pan niet terugzet op de plaat zal deze vanzelf afkoelen. Hierdoor is het erg veilig voor als je bijvoorbeeld kinderen thuis hebt rondlopen.

Soorten inductieplaten

Er zijn veel soorten inductieplaten. Ten eerste zijn er natuurlijk diverse formaten, afhankelijk van hoeveel pannen je tegelijkertijd wil kunnen gebruiken. Daarnaast heb je ingebouwde inductieplaten, maar ook vrijstaande. Er zijn nog een aantal functies die per plaat verschillen, zoals een boostfunctie, panherkenning, overkookbeveiliging, braadzone, automatische uitschakeling of ingebouwde afzuiging. Als jij een of meer van deze functies graag bij jouw inductieplaat wil, moet je dus goed kijken of dit bij de plaat komt die je wil kopen.

Similar Posts