Tips

Horeca: bescherm jezelf tegen diefstal

Veiligheid is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het opstarten van een nieuw bedrijf. Echter, is het van groot belang dat hier vroegtijdig aandacht aan besteed wordt. Een diefstal of inbraak is op zichzelf al een hele vervelende gebeurtenis maar kan ook traumatisch zijn voor de medewerkers. Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt ook in dit geval. Hoe kan je je voorbereiden op dit soort situaties?

Alarm

Het is erg belangrijk om een goed beveiligingssysteem aan te schaffen. Op het moment dat een inbreker binnenkomt zal het alarm afgaan met als gevolg dat de inbreker te weinig tijd heeft om dingen mee te nemen. Dit zorgt ervoor dat hele waardevolle items niet gestolen worden. Het doel van dit beveiligingssysteem is om de schade zoveel mogelijk te beperken omdat het volledig voorkomen van inbraak helaas niet mogelijk is.

Camera’s

Verder is het ook heel belangrijk om zowel binnen als buiten camera’s te plaatsen. Het is belangrijk om je te bedenken wat voor camera je wilt aanschaffen. Er zijn namelijk camera’s die juist inzoomen zodat je gedetailleerd een ruimte of persoon kunt zien, en dan heb je ook nog camera’s die een beeld van het overzicht laten zien. Een combinatie van deze twee soorten camera’s is vaak het beste. Bij de ingang kan het namelijk handig zijn om goed beeld te hebben van de mensen die komen en gaan. Bedenk wat in jouw zaak het handigst is in combinatie met het budget dat ervoor beschikbaar is.

Kluizen

Tegenwoordig wordt er veel gepind in de horeca maar er zullen altijd klanten zijn die liever met contant geld betalen. Dit is geen probleem natuurlijk maar dit brengt wel risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk om op de zaak een afstortkluis aan te schaffen. Dit is een veilige plek omdat dieven er niet zo makkelijk bij kunnen komen. Zodra het geld in de kluis zit kan dit enkel geopend worden met een cijfercode of een sleutel. Afhankelijk van je budget zijn er verschillende typen kluizen die nog meer veiligheid bieden.

Bron: kluizenwinkel

Similar Posts