Tips

Werken in de horeca – tips

Werk jij in de horeca, of ben je van plan een baan te nemen in de horeca? Dan zijn er verschillende opties. Of je nu als bedieningsmedewerker, kok of manager werkt, je kunt vast wel wat tips gebruiken. Zo vergroot je de kans dat je punten scoort bij je baas en dat gasten met een brede glimlach naar huis gaan. We geven je graag een aantal tips voor werken in de horeca.

Wat past bij jou?

Allereerst is het goed, als je nog niet in de horeca werkt, om te bepalen wat je precies wilt gaan doen. Welke functie past bij jou? Neem een kijkje bij verschillende vacatures, zoals bijvoorbeeld een vacature productiemedewerker food op ab-werkt.nl of andere horecavacatures. Op die manier kom je erachter wat er eigenlijk allemaal mogelijk is binnen de horeca.

Bereid je voor

Ga je aan de slag in de horeca, bereid je dan van tevoren voor. Bestudeer bijvoorbeeld de menukaart, zodat je op de hoogte bent van wat er allemaal mogelijk is. Werk je in een restaurant, dan is het ook aan te raden om de tafelnummering uit je hoofd te leren. Zo weet je precies waar alles naartoe moet. Ook is het goed om het systeem alvast te leren kennen, zodat je minder snel een fout maakt bij bestellingen.

Draag de juiste kleding

Net als bij veel andere banen is het belangrijk dat je de juiste kleding draagt. Ga na wat de dresscode is. In het ene restaurant voldoet een nette zwarte broek, terwijl je op andere plekken per se een net wit hemd en een nette pantalon moet dragen. 

Ook de schoenkeuze is van belang. Vergeet bovendien niet passende sokken uit te kiezen. Met een paar nette zwarte sokken zit je vaak sowieso safe. Bovendien is het van belang dat je haar er netjes uitziet. Draag het in een staart of knot als je lang haar hebt.

Similar Posts