Tips

Dé gids tot een leuke dag op Ameland

Vakantie in eigen land is leuk, vooral als je dingen kunt bezoeken en bekijken die je nog niet eerder hebt gezien en daarmee minder voor de hand liggend zijn. Ameland is daarmee een plek die veel wordt bezocht, maar boordevol bezienswaardigheden staat. Mocht je dus al een keer op het eiland zijn geweest is de kans aanwezig dat je al wel een deel van de bezienswaardigheden in dit rijtje hebt gezien, maar misschien nog niet alles. Des te leuker om op pad te gaan om ook alle andere dingen te gaan bekijken. 

Leuke plaatsjes

Er zijn genoeg bezienswaardigheden die je kunt bekijken, maar daarnaast ook hele leuke plaatsjes die je kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsje Hollum! Het is een plaatsje dat een rijk verleden heeft en er zijn daarom ook veel historische huizen te bewonderen. Veel huizen komen uit de 17e en ook de 18e eeuw en hebben dus ook de uitstraling die de huizen toentertijd hadden. Mocht je Hollum gaan bezoeken, kan een leuk eetplekje niet ontbreken. Er zijn verschillende tentjes waar je uit kunt kiezen, maar een leuk idee kan The Sunset zijn. Dit is een beachclub die je zoals de naam al zegt, op het strand kunt vinden. Bij dit restaurant Ameland kun je terecht voor een lunch, maar ook voor het avondeten. De sfeer is iets bijzonders aan het restaurant, dus alleen daarvoor is het al zeker een idee om het te bezoeken. 

Bezienswaardigheden

Een bezienswaardigheid die erg bekend is op Ameland, is de vuurtoren. Ook deze bezienswaardigheid is te vinden in het plaatsje Hollum. De vuurtoren is gebouwd in 1880, maar is sinds een paar jaren niet meer in gebruik. Dit heeft er wel voor gezorgd dat je de vuurtoren nu kunt betreden en daarmee dus van binnen kunt bekijken. Je moet echter wel een zeer groot aantal treden beklimmen om aan de top te komen, aangezien de vuurtoren in totaal zo’n 55 meter hoog is. Ook een leuke bezienswaardigheid die wederom in Hollum te vinden is, is molen de Verwachting. 

Lekker eten

Tijdens de toeristische routes over Ameland, kan een hapje eten natuurlijk niet ontbreken bij een van de verschillende Ameland restaurants. Over leuke plaatsjes op Ameland gesproken, hier is Ballum er ook eentje van. Een restaurant dat je hier kunt vinden is restaurant Nobel. Dit restaurant behoort tot de beste restaurants van Ameland. Je kunt in dit restaurant terecht voor ontbijt, lunch en diner. Ieder seizoen heeft het restaurant andere gerechten op de menukaart staan wat je dus gelijk een fijne sfeer geeft van het seizoen die op dat moment gaande is. Je kunt dus in stijl even pauze nemen van het bezoeken van de bezienswaardigheden en ook gelijk letterlijk een stukje cultuur proeven van Ameland.

Similar Posts