Tips

Evenement organiseren, hier wat tips!

Het organiseren van een evenement is natuurlijk hartstikke spannend. Misschien doe je het voor de eerste keer of ben je al ervaringsdeskundige, maar tips zijn altijd welkom. Er moet natuurlijk genoeg gebeuren. Denk aan activiteiten, eten, drinken, ga zo maar door. Daarom geven wij een aantal voorbeelden waar je inspiratie uit kunt halen voor het volgende evenement wat in jouw agenda staat om te plannen.

Thema

Het maakt niet uit wat voor evenement je gaat organiseren, allereerst denk je na over een thema. Of wil je er helemaal geen thema aan koppelen? Als je hier pas later achter komt kan het zo zijn dat je al bepaalde attributen of versiering hebt aangeschaft die dan niet meer passen bij het thema. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat alles wat aanwezig is op je evenement, te maken heeft met je thema. 

Drinken

Wat natuurlijk onmisbaar is op een evenement is drinken en eten. Je kan ervoor kiezen om dit allemaal zelf te gaan verzorgen, maar dat hangt natuurlijk wel af hoe veel mensen er komen. Als het een groter evenement is, moet je dit door andere laten doen. Zo kan je bijvoorbeeld een cocktailbar op locatie huren. Zo heb je de keuze uit verschillende cocktail barretjes die weer kunnen aansluiten op jouw thema of jouw wensen. Een cocktailbar op locatie is dus een goede oplossing voor als je gaat uitbesteden. Ook koffie valt onder de categorie drinken. Wij Nederlanders zijn het gewend om op te staan met koffie, maar dit wordt vaak herhaald in onze routine minstens 2x per dag. De mogelijkheid om een kopje koffie te drinken in de middag moet dus aanwezig zijn. Daarom kan je ook een koffiemachine huren. Je hebt natuurlijk verschillende koffiemachines. Denk aan zwarte koffie, cappuccino, latte macchiato en espresso. Een koffiemachine huren zal alle soorten koffie mogelijk maken als je hiervoor kiest.

Eten

En dan last but not least, eten. Met eten heb je ook allerlei verschillende mogelijkheden. Denk aan een to go kraam. Dit kan je natuurlijk met alle verschillende soorten eten doen. Denk aan broodjes, sandwiches, poffertjes, snacks, etc. Ook hier ga je weer kijken naar het thema die je bedacht hebt of dingen die je zelf heel lekker vindt om te eten. De keuze is aan jou wat je onmisbaar vindt op een evenement. Uiteindelijk heb jij de touwtjes in de handen, want jij organiseert het. Dus de keuze ligt bij jou. Wat we wel als tip mee willen geven is: zorg voor diversiteit. 

Similar Posts