Tips

Een bouwbakkie maakt je verbouwing gemakkelijker

Waar verbouwd wordt, is afval. Zo simpel is het. Maar het afvoeren van dat afval kan nog wel eens problemen opleveren. Want wat als je iedere week veel tijd kwijt bent met naar de vuilstort rijden? Wat als je daar iedere keer een aanhanger voor moet lenen of huren? Dat moet gemakkelijker kunnen. En dat kan het ook! Want online regel je in een mum van tijd een bouwbakkie. Een afvalcontainer die op de parkeerplaats bij je huis wordt geplaatst of zelfs op je eigen erf. Een bouwbakkie zorgt ervoor dat je alle afval direct van de werkplaats kunt verwijderen. Je houdt dan meer overzicht.

Kies het juiste bouwbakkie voor jouw afval

In Nederland zijn we erg bezig met het gescheiden inzamelen van afval. Het is daarom van belang dat je de juiste keuze maakt uit de diverse opties op het gebied van afvalcontainers. Een bouwbakkie lijkt een gewone afvalcontainer, maar door deze op de juiste manier te gebruiken, zorg je ervoor dat het afval op de juiste manier kan worden verwerkt of zelfs hergebruikt. Je kunt bij het bestellen van het bouwbakkie, dat je trouwens gewoon online regelt, direct aangeven om welke afvalsoort het gaat. Hierover kan dan geen verwarring ontstaan. Is het een grote sloop of renovatie? Dan kan het slim zijn om verschillende afvalcontainers te plaatsen. Een voor iedere afvalsoort.

Een afvalcontainer is niet alleen voor professionals

Veel mensen denken dat een afvalcontainer voor het afvoeren van puin en andere materialen alleen gehuurd kan worden door een professional of door een bedrijf. Maar dat is, gelukkig, niet zo. Ook jij kunt een bouwbakkie huren en dat kost je, als particulier, niets meer of minder dan wanneer je een bouwbedrijf zou hebben. Het is wel zo dat een puincontainer vaak geregeld wordt door het bouwbedrijf dat jij inschakelt. Dan staat het bouwbakkie, als het goed is, gewoon op de offerte.

Mag een afvalcontainer zomaar neergezet worden?

In veruit de meeste gevallen is het antwoord hierop: ja, dat mag. Je zult alleen even goed moeten overleggen met je buren en ze op de hoogte brengen van jouw voornemen een bouwbakkie op een van de openbare parkeerplaatsen in je straat te zetten. Maar er zijn uitzonderingen. Heb je bijvoorbeeld een parkeervergunning nodig voor je auto? Dan kan het zijn dat je een (tijdelijke) vergunning nodig hebt om de container te mogen plaatsen. Het is altijd slim om hierover even te overleggen met de gemeente waar je woont.

Similar Posts