Nieuws

De horeca helpt met huisfeesten organiseren als student

Studenten

Iets waar elke horecaondernemer natuurlijk mee te maken krijgt is studenten. Vooral als je als horecaondernemer in de grote steden helpt. Feestende studenten zijn over het algemeen een goede kans voor horecaondernemers. Ze drinken veel, maar je moet je zelf wel op de juiste manier in de markt zetten om deze studenten als klanten te bereiken. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal creatieve manieren waarop horecaondernemers studenten als klanten kunnen bereiken.

De studententijd is de leukste tijd van je leven. Dat is wat er altijd gezegd wordt maar is dit eigenlijk wel zo? Steeds meer jongvolwassenen geven aan dat de studententijd best wel een onzekere en stressvolle periode kan zijn. Bovenal hebben studenten bijna nooit geld. Tegelijkertijd gaan studenten wel graag feesten. Maar ze geven liever niet al te veel geld uit aan drank. Er zijn dus kansen voor horecaondernemers om hierop in te spelen. De vraag die je als ondernemer dan hebt is waarschijnlijk, maar als deze studenten geen geld hebben waarom niet focussen op feestgangers die dat wel hebben.

Huisfeesten en Happy Hour

Natuurlijk geven studenten wel geld uit aan drank en feestjes. Ze doen dit alleen op een andere manier. Studenten gaan vaak drank halen bij de Albert Heijn of een andere supermarkt om zo in te drinken en niet te veel geld uit te geven bij de bar of club waar ze heen gaan. In realiteit werkt dit vaak averechts. Als mensen eenmaal een beetje aangeschoten zijn geven ze makkelijker geld uit en gaan dan vaak alsnog naar de bar in de club of kroeg om drankjes te bestellen.

Als horecaondernemer kun je hier natuurlijk op inspelen door gebruik te maken van happy hour uren. Dit lokt studenten en mensen naar binnen en na een paar drankjes als de prijzen weer hoger worden geven ze alsnog geld uit voor nieuwe drankjes. Wat studenten ook vaak doen is huisfeesten organiseren. Op deze manier hoeven ze geen horecaprijzen te betalen voor drank maar kunnen ze wel grote feestjes geven. Zo ook studentenverenigingen met sociëteiten. Als horecaondernemer kun je hierop inspelen door drankbezorging aan te bieden en wijn bezorgen. Opnieuw zijn er nogal wat huisfeesten die in de avond als het feest nog lang niet voorbij is geen drank meer hebben. Wanneer je als horecaondernemer dan drank bezorgt kun je hoge prijzen vragen. Op deze manier kun je veel verdienen. Je kunt als horecaondernemer zelfs helpen huisfeesten organiseren. Dit kan namelijk nogal stressvol zijn voor de gastheer of gastvrouw.

Similar Posts