Nieuws

Tips voor horecaondernemers

Ondernemen is een zwaar vak. Al helemaal in de horeca. Bij het starten van een bedrijf in de horeca komt vaak meer kijken dan je zou denken. Als horecaondernemer zorg je ervoor dat je de juiste spullen in de zaak hebt. Om zo effectief mogelijk te werken dien je te beschikken over een aantal essentiële benodigdheden. Zeker weten dat je niets over het hoofd ziet? In dit artikel zetten we relevante benodigdheden voor horecaondernemers op een rijtje.

Laptop

Als beginnende ondernemer is het van belang dat je altijd mobiel bent. In de periode wanneer je gaat starten moet je van alles regelen. Soms schiet je weer eens wat te binnen en dan is het handig om het zo snel mogelijk te kunnen af handelen, waar dan ook. Een goede laptop is dus van groot belang. Niet alleen in de startfase maar ook daarna, denk aan het ontwikkelen van promotiemateriaal of het maken van de werkroosters.

Verzekeringen

Natuurlijk moeten we het ook over verzekeringen hebben. Het hangt er natuurlijk van af wat voor type zaak je wilt beginnen, maar elke onderneming in Nederland dient goed verzekerd te zijn. Er kan dan ook van alles gebeuren in een horecaonderneming, denk aan brand, diefstal, ongevallen etc. Van groot belang dat je hier eens goed induikt om het voor eens en voor altijd uit te zoeken. Tip: de meeste horecaondernemers dekken in ieder geval de volgende risico’s af: Aansprakelijkheid, Rechtsbijstand, Inventaris en Voorraad en Gebouw.

Financiële zaken

Tenslotte dienen ook je financiële zaken op orde te zijn. Bijvoorbeeld het openen van een zakelijk bankieren account is daarbij vaak de eerste stap. Dit is niet verplicht, maar eigenlijk onmisbaar voor elke ondernemer. Dit is namelijk de beste manier om goed zicht te houden op jouw uitgave en inkomsten als ondernemer. Natuurlijk moeten er ook betaaloplossingen komen voor jouw klanten. Vroeger werd er eigenlijk alleen afgerekend met contant geld, tegenwoordig loopt bijna niemand meer met veel contanten op zak. Een pinautomaat kopen is dus essentieel. Speciaal voor horecaondernemers heeft Sepay een goede oplossing, zij verkopen namelijk mobiele pinautomaten die veel verschillende flexibele opties weet te bieden voor ondernemers.

Similar Posts