Eten

Hoeveel soorten pizza’s bestaan er?

Margherita, pepperoni, turkse pizza, funghi noemt het maar op er zijn zoveel verschillende pizza’s. Pizza is een begrip geworden in hoeveel soorten er bestaan en er is voor iedereen wel wat! Kijk maar naar Woodstone Pizza and Wine. Dit pizza & wine restaurant serveert pizza’s voor mensen die glutenvrij eten, veganistisch, vegetarisch en zelfs pizza’s met zo min mogelijk calorieën!

Meest populaire pizza’s in Nederland

Voordat we gaan naar hoeveel soorten pizza’s bestaan nemen we een kijkje naar de populairste pizza’s in Nederland. Nederlanders zijn traditioneel in hun pizza-keuzes. De top 10 van Nederland bestaat uit 1. Margherita 2. Peperoni 3. 4 Formaggi 4. 4 Stagioni 5. Parmigiana 6. Turkse pizza 7. Diavola 8. Parigina 9. Vegetariana en nummer 10. Capricciosa.

Hoeveel soorten pizza’s bestaan er?

1 woord: oneindig. Overal ter wereld eten mensen een andere soort pizza. Enkele voorbeelden hiervan zijn de pizza met hamburger en patat, een pizza krokodil of zoete pizza’s met Nutella of Fruit. De beroemde pizzabakker Raffaele Esposito zou zich ervan omdraaien in zijn graf.

Pizza Wet

Toen de pizza begon met heel de wereld te veroveren, verafschuwden de Napolitanen wat er met hun pizza gebeurden.Voor de inwoners van Napels bestaan er namelijk maar twee soorten pizza, de margherita en de marinara. De rest is allemaal troep volgens de Napolitanen. Om deze reden zijn de echte pizzaliefhebbers van de stad begonnen met de Associazione Vera Pizza Napoletana, deze vereniging strijdt voor het behoud van de echte pizza. De vereniging heeft zelf een wet opgesteld waar de pizza napoletana aan moet voldoen. Wanneer al deze voorschriften in acht worden genomen, dan krijgt de pizza het kwaliteitsmerk STG (Specialità Tradizionale Garantita). Volgens deze pizza wet zijn er maar drie soorten pizza die überhaupt dit kwaliteitsmerk kunnen behalen: de pizza marinara, de pizza margherita en de pizza margherita extra. Deze pizza’s moeten vervolgens consequent aan alle eisen voldoen: deze pizza moet rond van vorm zijn, en het mag een maximale diameter van vijfendertig centimeter hebben. Het deeg moet met de hand worden gekneed en gevormd. Het gebruik van hulpstukken zoals een deegroller en een bakvorm is streng verboden. Ook moet het deeg tenminste zes uur hebben kunnen rusten.De pizza moet natuurlijk  op traditionele wijze in een houtoven worden gebakken, op 480 °C. De pizza mag overigens niet langer dan negentig seconden in de oven blijven.

Similar Posts