Drank Eten en Drinken

Wat houdt het verbod op plastic bekers in?

Verantwoorde plastic bekers kunt u kopen op een webshop als die van Disposable Discounter

De afgelopen jaren is een steeds duidelijker patroon te zien waarbij plastic in de ban wordt gedaan. Het begon met plastic tasjes die niet meer gratis meegegeven mochten worden. En nu gaan ook plastic bekers in de ban. Wat betekent dit voor u als ondernemer? In dit artikel vertellen we u meer over de uitfasering van plastic bekertjes.

Officieel is het verbod al ingegaan: per 3 juli 2021 zijn in de gehele Europese Unie alle plastic wegwerpartikelen verboden. Dit gaat om veel meer dan plastic objecten die gebruikt worden om te eten en te drinken. Ook wattenstaafjes en ballonstokjes zijn verboden, onder andere.

Het is natuurlijk ook niet gek dat deze maatregel wordt ingevoerd. Een ieder die wel eens beelden heeft gezien van dieren of vissen die zich verslikken in een rietje, beseft zich hoe ingrijpend ons gebruik van plastic is voor de natuur.

Verboden per 2021

Een aantal objecten verboden voor gebruik per juli 2021. Wattenstaafjes mogen bijvoorbeeld alleen nog voor medisch gebruik worden aangewend. Rietjes, plastic bestek en plastic bordjes zijn ook niet meer toegestaan.

Sommige drinkbekers zijn nog wel toegestaan

Of plastic bekers nog verkocht mogen worden, hangt af van het type plastic dat wordt gebruikt. Vanaf 3 juli 2021 bent u verplicht om als u plastic bekers uitreikt aan klanten, ervoor te zorgen dat deze voorzien zijn van een logo dat aangeeft dat ze van het juiste type plastic gemaakt zijn. Hiermee weet de klant dat het type plastic minder schadelijk is voor het milieu dan het type plastic drinkbekers dat eerder gebruikt werd.

Informatie voor producenten van plastic bekers

Heeft u een fabriek die plastic bekers produceert? Dan gaat u waarschijnlijk meebetalen aan het opruimen van de schade die dit aanricht aan het milieu.

Bent u slechts een consument, zorg er dan voor dat u inkoopt bij een partij die bekers verkoopt met een logo erop. De Disposable Discounter-webshop is daar een van. Bij hen hoeft u zich geen zorgen te maken over dat u plastic bekertjes meegeeft die niet aan de richtlijnen voldoen.

Similar Posts