Nieuws

Vakantie vieren in Nederland

De zomervakantie staat bijna voor de deur. De meerderheid van de Nederlandse bevolking kiest er dan ook voor om  lekker naar de zon te vliegen. Maar wat valt er te doen als je liever in je eigen land blijft en hier vakantie wilt vieren? Lees snel verder!

De grachten op

Het weer in Nederland kan behoorlijk onvoorspelbaar zijn. Zo maken we wel eens mee dat we ineens een week lang tropische temperaturen hebben. Hoe kun je beter afkoelen dan een bootje te huren en de grachten op te gaan? Amsterdam staat natuurlijk bekend om de vele grachten en heb je ook veel mogelijkheden om een bootje te huren en zelf te varen voor hoe lang je wilt. Wat ook een aanrader is, is om een waterfiets te huren met z’n tweeën of een groepje van vier personen. Dit kan overigens ook in Utrecht, waar het enorm gezellig is en je langs allerlei cafés en restaurantjes door de stad heen vaart. Zo kun je even stoppen waar je wilt voor een hapje of een drankje voordat je weer verder gaat!

Zon, zee en strand

Natuurlijk kan een bezoek (of meerdere bezoeken) naar het strand niet ontbreken in de zomer. Scheveningen, bijvoorbeeld, is één van de beroemdste plekken om te bezoeken met het warme weer. Je hebt er namelijk bijna van alles: winkels, een theater, hotels en zelfs attracties. Mocht je dit allemaal wel gezien hebben na een tijdje en even willen rusten na het zwemmen, dan kun je nog altijd naar een restaurant in Scheveningen, maar ook kun je naar een strandtent in Scheveningen om te genieten op het terras!

Citytrips

Tijdens je dagelijkse routine heb je maar net de tijd om wat te gaan doen in je eigen stad, laat staan het bezoeken van een andere stad in Nederland. Maar, het is vakantie, dus tijd voor een citytrip! Zo kun je bijvoorbeeld verschillende musea bezoeken in Amsterdam, maar je kunt natuurlijk ook bijvoorbeeld naar Rotterdam, of naar Maastricht om te genieten van de historie en cultuur.

Zo zijn er nog veel dingen te doen zoals bijvoorbeeld naar een park, of lekker thuis blijven en je rust pakken. Maar hier alvast een paar tips om je eigen land te ontdekken!

 

Similar Posts