Eten

Kook eens lekker Grieks!

Griekse producten

Griekenland: wij Nederlanders gaan er maar al te graag op vakantie. Kos, Kreta, Rhodos of één van de andere vele eilanden van dit prachtige land; een hoop van ons zijn er al eens geweest. Waar Griekenland ook om bekend staat, is haar heerlijke keuken. Natuurlijk barst het in Nederland van de Griekse restaurants, maar wil je zelf eens een Grieks gerecht klaarmaken? Lees dan vooral verder, want in dit artikel geef ik je graag wat meer inspiratie.

De Griekse keuken in een notendop

De Griekse keuken is erg gevarieerd, maar het kent tegelijkertijd een aantal ingrediënten die voor veel gerechten de basis vormen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan Griekse olijfolie. Grieken zijn zó dol op olijfolie, zij consumeren per hoofd van de bevolking meer olijfolie dan ieder ander volk in de wereld! Het is daarom niet gek dat Griekse olijfolie gebruik wordt voor een hoop verschillende gerechten.

Wat ook kenmerkend is voor veel Griekse gerechten, zijn de typische Griekse kruiden. Veelgebruikte Griekse kruiden zijn onder andere gedroogde oregano, tijm, peterselie en zwarte peper.

Maak zelf eens een Grieks gerecht!

De Griekse keuken kent een hoop heerlijke gerechten en een aantal daarvan zijn ook prima zelf te bereiden. Met de juiste Griekse producten zet je zó de lekkerste eten op tafel! Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan gyros. Gyros is een traditioneel Grieks gerecht dat bestaat uit gekruide reepjes varkensvlees en groenten als paprika en ui. Gyros wordt vaak geserveerd met patat, gekruide aardappelschijfjes of rijst. Een ander traditioneel Grieks gerecht is mousaka: dit gerecht bestaat voornamelijk uit gehakt en aubergine en qua uiterlijk heeft iets weg van lasagne. De smaak is echter verrassend anders. Laat je verrassen!

Wil je meer weten over de Griekse keuken of ben je op zoek naar Griekse producten, zoals Griekse olijfolie? Neem dan vooral eens een kijkje op de website van Griekishop.

Similar Posts