Eten

Restaurants in Enschede

Restaurants zijn er in veel verschillende vormen, van zelfbedieningsrestaurant tot een chic restaurant tussen de bossen. Veel mensen kiezen een restaurant in Enschede vanwege de sfeer of de menukaart. In dit artikel geef ik je graag een overzicht van de restaurants in het centrum van Enschede en de restaurants die daar net buiten vallen.

Restaurants op de oude markt

Op en rondom de oude markt zijn er zeer veel verschillende gezellige restaurants te vinden in vele verschillende soorten. Zo zijn er:

  • Italiaanse Restaurants
  • Argentijnse restaurants (Argentijns Steakhouse Grillmasters)
  • Tapas restaurants (La Cubanita)
  • Spaanse restaurants (Spaans Restaurant Los Sueños Enschede)
  • Burger Restaurants (Luc’s Burgers)

Alleen de binnenstad telt al 50 verschillende plekken waar je lekker een hapje kunt eten. Restaurants die grenzen aan het oude marktplein zijn wat duurder dan de restaurants die er net een straatje achter liggen. Dit is natuurlijk logisch want je zit op een mooie locatie.

Restaurants net buiten Enschede

 Wil je wat makkelijker parkeren of heb je geen zin om de stad in te gaan? Dan is er ook met deze wensen nog voldoende keuze. Tussen Losser en Enschede vind je Lutcher Alm. Lutcher Alm is een restaurant die volledig is aangekleed in de Oostenrijkse sferen. Grote Schnitzels, houten banken en elk uur een fantastische Oostenrijkse dans van het personeel. De parkeermogelijkheden zijn goed en het restaurant is slechts 10 minuten rijden vanuit de binnenstad.

Heb je zin aan een lekker luxe 4, 5 of 6 gangen diner in een restaurants met een hemelse sfeer? Dan raad ik je aan om Hanninkshof te bezoeken. Het restaurant staat bekend om de geweldige gedecoreerde gerechten en perfecte bediening. Het Restaurant heeft al vele horecaprijzen weten binnen te slepen en staat hoog aangeschreven in meerdere horeca vakbladen. Mijn favoriete plekje in restaurant Het Hanninkshof is bij de gezellige openhaard. Bij elk gerecht wordt ook de bijpassende wijnsoort aangeboden. Heerlijk als je gek bent op wijn. Ook overdag kun je bij dit restaurant goed terecht. Vanuit Hanninkshof loop je binnen 5 minuten de prachtige Enschedese natuur is. Perfect voor een mooie aansluitende wandeling na een heerlijk diner.

Similar Posts