Eten

Hoe staat er ervoor met de horeca in 2022?

Momenteel (januari 2022) is alles nog onzeker voor de horeca branche. De afgelopen 2 jaar waren er meerdere lockdowns waardoor restaurants, feesten en dergelijke horecagelegenheden minder bezocht werden. Hierdoor bleven de maandelijkse vaste kosten doorlopen en werd er minder omzet gedraaid. Dit heeft tot veel failliiessementen in 2021 gelijdt. Er zijn namelijk vooraf ook grote investeringen gedaan in bepaalde evenementen zoals bij de jaarlijkse festivals.

Gelukkig zijn er ook horeca ondernemers die meer focus zijn gaan leggen op online business. Denk hierbij aan restaurants waarbij je nu alleen kan afhalen of laten bezorgen. In combinatie met de depressie door de corona periode willen er ook meer mensen gemakkelijk online bestellen. Echter zijn er ook restaurants waarbij hun logistiek is uitgevallen. Hierdoor hebben ze bijvoorbeeld bepaalde producten niet op voorraad. Slagershop voorziet veel horecaondernemers in vers vlees, zodat zij toch hun business kunnen blijven draaien. Het voordeel hiervan is dat de horecaondernemers volledig zijn ontzorgd van hun leveranciers, waarbij de producten dagelijks opgehaald moesten worden. SlagerShop levert namelijk vers vlees (en kruiden) op locatie.

Door deze veranderingen zijn er ook minder mensen die behoefte hebben aan horeca gelegenheden. Zij voorzien zichzelf bijvoorbeeld in een eigen sportschool en gaan lekker BBQ vlees inslaan om in de tuin te barbecueën. Hierdoor stijgt dus de online verkoop van bijvoorbeeld fitness artikelen en online vlees, maar daalt het bezoek aan sportscholen en restaurants. Dit is de (inter)nationale trend van 2020 en 2021.

Voor de rest van 2022 is het onzeker hoe het zal gaan. Er zijn namelijk meerdere corona- varianten waar de Nederlanders mee besmet zijn. Ondanks de corona-maatregelen komen er toch meer besmettingen. Er zijn nu ook diverse vaccins, boosters en regelingen verplicht geworden om horeca gelegenheden te mogen bezoeken. Horecaondernemers hebben het hierdoor nog steeds moeilijk in 2022. Hopelijk zal dit in de nabije toekomst veranderen.

Similar Posts