Eten en Drinken

Bij welke recepten past courgette goed?

courgette recepten

Ben je ook zo’n fan van de courgette? Wij wel! Weet je alleen niet zo goed waar je courgette goed mee kunt combineren? Dan is dit artikel echt iets voor jou. We geven je tips over hoe je de courgette allemaal kunt bereiden.

Saladetime

Ben je een beetje in de standaard salade blijven hangen? Leuk ‘m eens op met courgette! Courgette is rauw heerlijk, maar je kunt ‘m ook even grillen. Dan krijgt ie nog meer smaak. En, een extra voordeel: er zitten meer vitamines in dan in de komkommer. Dat is mooi meegenomen.

Voor de pasta-lovers

Pasta en courgette zijn een gouden klassiek combinatie. Je pasta krijgt meteen een zuidelijk tintje met het toevoegen van courgette. Let je een beetje op de koolhydraten? Dan kun je courgette zelfs gebruiken als pasta: courgetti. Met een spiraalsnijder heb jij je courgette in een handomdraai omgetoverd tot spaghetti. Zo krijg jij je portie groente zeker binnen!

courgette recepten

Dit loopt niet in de soep

Met een courgettesoepje zit je altijd goed. Je doet wat kruiden en bouillon erbij en in een handomdraai heb je een voedzaam én lekker soepje. Je kunt trouwens ook heel gemakkelijk andere groenten toevoegen, bijvoorbeeld ui of knolselderij.

Gezonde pannenkoeken

Dit klinkt misschien raar, maar je kunt heel goed hartige pannenkoeken bakken met courgette. Het is een van onze favoriete courgette recepten. Je kunt het heerlijk combineren met wat feta en bosui. Geloof ons maar, dit worden jouw favoriete pannenkoeken.

Naast bovenstaande courgette recepten zijn er natuurlijk nog 1001 andere gerechten die je met courgette kunt maken. Zo kun je het verwerken in een quiche, lekker grillen op de barbecue (of in een pan) of je maakt er een gevulde courgette uit de oven van. Kortom, er zijn genoeg manieren om die courgette eens wat vaker te kopen en er een heerlijk gerecht mee te maken.

Similar Posts