Tips

Hoe organiseer je een evenement?

Iedereen doet alles natuurlijk op zijn eigen manier en dit geldt ook voor het organiseren van een evenement. Dit kan natuurlijk best spannend zijn, maar ook ontzettend leuk. De evenementenbranche is erg breed, dus je evenement kan over van alles gaan. Denk aan een boeklancering, een première van een film of een tentoonstelling van je werk. Hoe je dit evenement en de dag gaat invullen, is volledig aan jou. Wij geven je wat tips die je wellicht zullen helpen!

Thema

Voordat je de catering en de versiering gaat regelen moet je bij jezelf nagaan of je een thema wilt koppelen aan je evenement. Denk aan een kleur, een land of een cultuur. Als je een land of cultuur kiest pas je hier je catering op aan. Eigenlijk alles wat aanwezig zal zijn op je evenement moet te maken hebben met dit thema. Dit zorgt voor eenheid. Daarom is het goed om dit thema al vast te stellen.

Catering

Het is natuurlijk wel zo leuk om de catering af te stellen op je thema. Toch is het goed om je hier niet al te erg aan vast te houden. Koffie is bijvoorbeeld altijd prettig om te hebben op je evenement, aangezien er gewoon heel veel Nederlanders elke dag koffiedrinken. Hier kan je uiteraard weer mee uitpakken. Denk aan een koffiemachine huren. Als je een koffiemachine huurt, hoef je er zelf niet naar om te kijken. Ook kan je er op die manier echt een feestje van maken. Als je je wel echt aan je thema wilt houden, kan je bijvoorbeeld zorgen voor een cocktailbar op locatie. Je hebt deze barretjes in verschillende thema’s. Zo is er altijd wel een cocktailbar op locatie die goed aansluit bij jouw thema. 

Gastenlijst

Zonder gasten kan je natuurlijk geen evenement organiseren. De gastenlijst zal natuurlijk grotendeels bestaan uit mensen uit je omgeving en vrienden. Maar als je evenement een commercieel staartje heeft, moet je ook gericht mensen uitnodigen die ervoor zorgen dat je evenement relevant is. Ook moeten de mensen, oftewel BN’ers, die je uitnodigt een bereik hebben. Hoe meer je evenement op social media geplaatst wordt, hoe groter de kans is dat alles gedeeld wordt en dus wordt verspreid. Mond tot mond reclame is erg belangrijk en heeft een grote impact. Toch moet je bij jezelf blijven en je vrienden zijn een stuk belangrijker dan dat je evenement succesvol uitpakt. Toch is het nooit verkeerd om hier bij stil te staan.

Similar Posts