Nieuws

Chateaubriand: wat is het?

Ga je regelmatig naar een restaurant? Dan heb je vast wel eens de chateaubriand op de menukaart zien staan. Het is een heerlijk stukje vlees, maar toch kunnen veel mensen het verschil niet zien tussen een chateaubriand en een ander stuk biefstuk. Om je een idee te geven wat een chateaubriand zo speciaal maakt hebben wij er een kort stukje over geschreven.

Wat is een chateaubriand?

Veel mensen vinden de ossenhaas het lekkste stuk biefstuk dat er is. De chateaubriand is echter het dikke uiteinde van de ossenhaas en wordt dus ook wel de kophaas genoemd. Het is een groot stuk vlees van vaak meer dan 400 gram. Hierdoor wordt het ook vaak voor twee personen geserveerd. Doordat het vlees bij de ossenhaas weinig arbeid hoeft te verrichten, is het een enorm mals stukje vlees. 

Zelf een chateaubriand klaarmaken

Wanneer je geen zin hebt om uiteten te gaan, dan is het ook mogelijk om de chateaubriand zelf thuis klaar te maken. Echter is het natuurlijk wel een groot stuk vlees en grote stukken vlees hebben aandacht nodig om goed te berieden. Voordat je het vlees gaat bereiden moet het een uur lang op kamertemperatuur komen. Hierna kan je het in de pan bereiden, maar je kan er ook voor kiezen om het op de BBQ te doen. Het is handig om een lekker recept online te kiezen die je kan volgen. Op deze manier weet je zeker dat het stuk vlees je niet telleurstelt.
Neem een kijkje op https://bollensteak.nl/ om een heerlijk stukje chateaubriand te bestellen.

Similar Posts