Eten en Drinken Restaurant

Bewaar je eten in een vriescel

Als je een horecazaak hebt, dan heb je te maken met eten. Het liefst serveer je je gasten waarschijnlijk vers eten, maar dat is niet altijd direct haalbaar. Dan is het invriezen de beste manier om toch vers eten te kunnen serveren, de hele dag of avond door. Ook worden de meeste frituursnacks in de vriezer bewaard. Frituursnacks vind je bij de meeste horecazaken. Daar heb je misschien niet direct een vriescel voor nodig, maar voor ander voedsel kan het natuurlijk wel van pas komen. Van brood en broodjes tot groente en vlees.

Hoe groot moet jouw vriescel zijn?

Het formaat van je vriescel hangt van verschillende factoren af. Allereerst is het natuurlijk handig om te weten hoe veel ruimte je voor een vriescel hebt in je keuken of opslagruimte. Daarnaast moet je je afvragen wat je moet kunnen bewaren in de vriescel. Dat gaat niet alleen om wat voor producten, maar ook om de hoeveelheden. Bewaar je dus alleen je broden of vlees of juist alles waarmee maaltijden bereid worden? En hoe veel moet je ingevroren op voorraad hebben om altijd voldoende te hebben om je gasten te kunnen serveren? Dat bepaalt uiteindelijk welk formaat daarbij past.

Inrichting en indeling

De inrichting en indeling van je vriescel is minstens zo belangrijk. Soms kunnen trolleys bijvoorbeeld een handige extra zijn voor in je vriescel. Je kunt zo gemakkelijk grote hoeveelheden voedsel inrijden of uitrijden bij de vriescel. Of kijk naar rekwerken. Die maken het indelen van de vriescel overzichtelijk. Dat is wel weer zo praktisch als je meerdere soorten voedsel in de vriescel wil bewaren. Zo voorkom je ook dat je iedere keer hard op zoek moet naar wat je nodig hebt.

Op maat laten maken

Misschien kun je geen standaardformaat vriescel vinden die past bij jouw wensen. Er zijn echt heel veel opties wat formaten betreft. Er zijn hele hokken die als vriescel gebouwd worden, maar ook gewoon koelkastmodellen. Als er voor jou toch net niet het juiste formaat bij zit, kun je altijd een vriescel op maat laten maken. Dan heb je precies het formaat dat aansluit bij jouw keuken of opslag. Het kan vaak wel langer duren voordat zo’n vriescel op maat geleverd wordt.

Tip: Horecatraders.com

Similar Posts