Restaurant

Wat heb ik nodig voor mijn onderneming?

Als ondernemer in de horeca, maar ook in andere branches, is goede apparatuur uiterst belangrijk. Zonder efficiënt apparatuur zullen producten minder lang meegaan en zal dit ten koste gaan van de omzet die je draait. Een onderneming voorzien van goed apparatuur vergt veel tijd en is ook een hoge investering en daarom is het van groot belang om goed research te doen voor je de investeringen maakt. Na dit artikel ben je op de hoogte van welke investeringen gemaakt moeten worden voor jij aan de slag gaat. 

Koeling

Misschien wel het belangrijkste in de horecabranche, is een goede koeling. Zonder goede koeling zullen producten sneller bederven en dat heeft natuurlijk impact op de verkopen. Een koel- of vriescel is daarom de ultieme oplossing voor horeca ondernemers, maar ook voor verkopers van vlees, groente en andere houdbare producten. Er zitten belangrijke verschillen tussen een koelcel en een vriescel. Een vriescel dient ervoor om producten snel in te vriezen. De ruimte heeft namelijk een temperatuur van -20°C. Tevens is een vriescel vaker compacter, zodat de ruimte de kou goed kan vasthouden. Een koelcel daarentegen heeft niet de temperatuur dat een vriescel heeft en dat is het belangrijkste verschil. De meest gebruikte temperatuur van een koelcel ligt dan ook tussen de -5°C en de 5°C en wordt gebruikt om houdbare producten vers te kunnen bewaren voor een langere periode.

Omdat een koel- en vriescel impact heeft op de houdbaarheid van een product, behoren de koelcellen en vriescellen tot het belangrijkste onderdelen van een horeca onderneming. Zorg er daarom voor dat je investeert in een goede koel- en vriescel voor jouw onderneming. 

Voordelen van koel en vriescellen

Een koel- en vriescel is, zoals eerder aangegeven, uiterst belangrijk. Bacteriën groeien het snelst in warmere omgevingen. Temperaturen tussen de 10°C en 45°C zijn ideale temperaturen voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen. Goede koeling is daarom van uiterst belang binnen deze branche. Een koel- en vriescel biedt je ook de extra ruimte die je nodig hebt. Producten die in een koeling bewaard moeten worden, worden in deze ruimtes geplaatst en dat zorgt voor meer ruimte op andere plekken. Een ander groot voordeel is dat een koel- en vriescel is dat het overzichtelijk is. Je weet precies waar wat hoort te staan en dat maakt jouw onderneming een stuk overzichtelijker. 

Overige producten 

Als horeca ondernemer is goede koeling belangrijk, maar er zijn ook nog meer belangrijke factoren die noodzakelijk zijn om in te investeren. Als horeca ondernemer is het bijvoorbeeld belangrijk om voorzien te zijn van een goede grillplaat en andere producten waarop gekookt kan worden. Als slager is het belangrijk om een goede vleessnijmachine te hebben. Zo zijn er nog meer machines nodig om een onderneming goed te kunnen starten en onderhouden. Zorg er daarom voor dat je een lijstje samenstelt met de producten en machines die je nodig hebt en van cruciaal belang zijn binnen de branche. 

Similar Posts