Eten

Trends in de catering

Ook catering evolueert en veranderd. De invloed van social media, maar ook televisie is merkbaar. Thuiskoks experimenteren met de lekkerste gerechten. En dat levert uiteraard bijzondere gerechten op. Maar uiteraard ook mooie plaatjes online!

We willen worden verrast door een explosie van smaak. Daarnaast eten wij steeds meer met onze ogen. Het gerecht moet ons niet alleen verrassen op het gebied van smaak. Wij willen een schilderij op ons bord zien. Deze verandering zien we in restaurants, maar ook op het gebied van catering. 

Een simpel buffet? Nee, dat kan niet!

De traditionele catering was vaak een simpel buffet. De gerechten werden in bakken geserveerd op een tafel. Waar in het verleden een simpel buffet vaak voldoende was om indruk te maken op de gasten. Kan dat niet meer.  

Ook in de opstelling van cateraars zien wij een grote verschuiving. De diverse gerechten worden niet zomaar op één tafel geserveerd. De gerechten worden verspreid door de ruimte. Op deze manier blijven de gasten in beweging. Daarnaast creëert men hierbij ook een verrassing element. Wat zal er op de volgende tafel staan? Zo wordt catering een ware ontdekkingstocht. 

Authentieke gerechten 

In het verleden serveerden cateraars vaak aangepast gerechten. Gasten kregen bijvoorbeeld Indische gerechten met een Hollands tintje. De gerechten werden bereid met minder kruiden. Terwijl gerechten uit de Indische keuken toch echt een ware smaakexplosie kunnen zijn. 

Ook dit willen gasten liever niet meer zien van cateraars. Doordat mensen reizen en de authentieke smaak al hebben geproefd. Willen zij ook authentieke smaken terugproeven. Immers je hebt de Indische keuken geprobeerd in het land van herkomst. Dan wil je geen Indische catering met een Hollands tintje! 

Elk gerecht is een schilderij 

Cateraars hebben natuurlijk een extra uitdaging. Tegenwoordig moet elk gerecht een plaatje zijn. Ook wanneer dit wordt geserveerd in de vorm van een buffet. Cateraars kunnen tegenwoordig ook van elk buffet een plaatje maken. 

Zeker als je in gedachten houdt dat veel mensen foto’s delen via social media. Je wilt dan natuurlijk wel dat elk gerecht een schilderij is. Van het buffet tot aan het bord van de jouw gast. 

Alternatieve gerechten en meer diversiteit 

Cateraars bieden tegenwoordig meer alternatieve gerechten en diversiteit aan. Mensen hebben allergieën of bepaalde voorkeuren, zoals vegetarisch. Als cateraar doe je jouw gasten een enorm plezier met een alternatief of diversiteit. 

Zo kennen vele keukens, waaronder de Indische keuken, ook veel diversiteit. Waar veel mensen opgelucht van kunnen eten. Denk aan diverse vegetarische gerechten waar vele van kunnen smullen. 

Een waar feest maken 

Cateraars bieden tegenwoordig meer mogelijkheden om elk feest naar een hoger niveau te tillen. Denk aan foodtrucks. Vanuit foodtrucks serveren cateraars de lekkerste gerechten. Maar deze eyecatchers maken ook zeker indruk op de gasten. 

Nieuwsgierig geworden naar een cateraar die dit waar kan maken? Kijk eens hier

Similar Posts