Eten en Drinken

Met Spaanse wijnen zit je altijd goed!

Een lekker wijntje op z'n tijd gaat er, bij de meeste mensen, wel in. Maar dan moet je wel een wijn kiezen die past bij je diner of bij de hapjes die je wilt gaan serveren. En dat valt nog lang niet mee. Natuurlijk, sommige mensen hebben een bepaalde aanleg als het aankomt op het kiezen van de jusite wijnen, maar nog veel meer mensen laten zich toch nog leiden door de bordjes informatie bij de slijter. En dat is zonde. Neem nu de Spaanse wijnen. Spaanse wijnen zijn beroemd over de hele wereld. Wist jij dat Spanje het grootste wijnland ter wereld is?

Spaanse wijnen zijn er in veel varianten

Je zult waarschijnlijk even moeten nadenken voor je Spaanse wijnen kunt benoemen. Maar wat nu als ik Cava of Sherry zeg? Ja, dat zijn Spaanse wijnen! Cava wordt veel geserveerd en gedronken bij feestjes. Deze mousserende wijn geeft een instant feestelijk gevoel. Sherry kennen we nog van vroeger, en dat is eigenlijk zonde. Deze wijn is nog steeds heerlijk. Al kiezen we nu eerder voor de droge dan voor de zoete variant. Sherry, een versterkte Spaanse wijn uit Andalusië, is de ideale apperatief wijn, maar ook perfect bij een kaasplankje na de maaltijd.

In Spanje wemelt het van de wijnstreken

Zo heb je vast al wel eens gehoord van Rioja (uit het noorden), Ribera del Duero (uit Castillië), Rueda (ten noordwesten van Madrid) en La Mancha. De laatste is het grootste wijngebied in Spanje. Meer dan 50% van de Spaanse wijnen komt hier vandaan. Dit kwam vroeger omdat de grond daar erg goedkoop was en wijnmakers er massaal druiven gingen telen en wijn gingen maken. Dit zorgde ervoor dat er vooral bulkwijnen uit deze streek kwamen. Maar tegenwoordig komen er ook echt heel lekkere wijnen uit La Mancha!

Waar koop je deze wijn?

Je kunt alle Spaanse wijnen gewoon online kopen. Dat is geen enkel probleem. Het enige probleem is dat je een keuze zult moeten maken uit alle beschikbare wijnen. Je kunt onmogelijk alle wijnen bestellen en proeven. Al kun je er natuurlijk voor kiezen om telkens weer wat andere interessante flessen te kopen. Door meer te leren over wijn en misschien een keer een cursus te doen, kun je op een gegeven moment écht aan de hand van de omschrijving bepalen of een bepaalde wijn bij je past. Tot die tijd is het vooral een kwestie van proberen en onthouden welke wijnen je echt lekker vindt. Er valt nog zoveel te ontdekken!

Similar Posts