Eten en Drinken

Voedselveiligheid wetgeving

Er zijn over de gehele wereld overal wetten en regels opgesteld. Ook in Nederland hebben we onze wetten en regels waar iedereen zich aan moet houden. Deze zijn er zodat alles veilig en netjes verloopt iedere dag. De voedselveiligheid wetgeving is er zodat er veilig met voedsel gewerkt wordt en wij allemaal voedsel kunnen consumeren zonder ziek te worden of iets dergelijks. Deze wetten zijn dus allemaal opgesteld voor onze veiligheid. Wie zich niet houdt aan de regels pleegt voedselfraude en hier staat een gepaste straf op. Voedselveiligheid is dus erg belangrijk en voor ieder bedrijf dat met voedsel werkt is het belangrijk dat zij zich aan de wetten en regels houden. De voedselveiligheid wetgeving zorgt ervoor dat alles omtrent voedsel veilig verloopt. Het is een hele belangrijke wet en het is zeer belangrijk dat de kennis goed bekend is onder werknemers van bedrijven. Zo kan voedsel altijd veilig geconsumeerd worden. Wel zo fijn natuurlijk!

De wetgeving voor voedselveiligheid in Nederland

In Nederland volgen we de voedselveiligheid wetgeving van Europa. De regels die specifiek gericht zijn op Nederland staan uitgewerkt in de Warenwet. Een groot deel van de regels die te maken hebben met de voedselveiligheid zijn te vinden in de Algemene Levensmiddelen Verordening. In al deze wetten staat voornamelijk beschreven wat de voorschriften zijn voor werken met voedsel en alles wat er mee te maken heeft. Het hele proces van voeding, van het transporteren tot het verpakken en uitserveren van voedsel. Voor dit gehele proces gelden de voedselvoorschriften van de voedselveiligheid wetgeving. 

Voldoen aan de voedselveiligheid wetgeving

Het voldoen aan de voedselveiligheid wetgeving is voor ieder bedrijf dat op welke manier dan ook met voedsel werkt belangrijk. Ieder bedrijf dat met voedsel werkt moet zich houden aan de voedselveiligheid wetgeving, er wordt namelijk gewerkt met levensmiddelen. Het is van groot belang dat dit met beleid gebeurd, want het gaat om iedereens veiligheid. Voedsel vervoeren, bereiden, verkopen, alles wat met voedsel te maken heeft moet veilig en volgens de regels gebeurden. Alleen dan kan voedsel veilig geconsumeerd en verkocht worden. Dan is het namelijk niet schadelijk en is de kans niet groot dat mensen ziek worden van het eten. Een online tool kan helpen om te voldoen aan de voedselveiligheid wetgeving. Hierin kan alles in een oogopslag bekeken en geregistreerd worden. Hierin staat precies aan welke wetten en regels jouw bedrijf moet voldoen. Het is overzichtelijk en wijzigingen worden hier bijgehouden. Er kan snel aangetoond worden dat je in compliance bent met de geldende wetten en regels. 

Veilig voedsel consumeren

Als ieder bedrijf dat op welke manier dan ook met voedsel werkt zich houdt aan de wetten en regels van de voedselveiligheid wetgeving dan gaat het altijd goed. Dan kan iedereen veilig voedsel kopen en consumeren. Zonder ziek te worden. Dat is natuurlijk wel zo fijn. Veilig voedsel consumeren wil iedereen en dat kan als alle bedrijven zich aan de voedselveiligheidsvoorschriften houden en in compliance zijn met de geldende wetten en regels. Dit is wel zo belangrijk voor ieders veiligheid!

Similar Posts