Het mooie weer zit er weer aan te komen, hoewel je dat met de kou die in grote delen van Europa nu nog de dienst uitmaakt, bijna niet meer zou hopen. Maar het is echt waar, het mooie weer komt er aan.
Dus tijd om de BBQ weer te gaan gebruiken. Bijvoorbeeld met dit recept om hamburgers op de BBQ klaar te maken.
Natuurlijk is dit recept om hamburgers te maken niet echt anders dan zelf hamburgers in de koekenpan te bakken. In principe is dit hetzelfde recept.
Vaak krijgen we de vraag hoe je nu die grote en gigantische hamburgers moet maken die je vaak op televisie ziet. Je weet wel die grote hamburgers die af en toe in de Verenigde Staten verorbert worden.
Eigenlijk ook heel simpel. Alle ingrediënten vermenigvuldigen met bijvoorbeeld 2. Je kunt dan 1 hamburger maken van een kilo.
Je hebt dan vanzelfsprekend wel een groot broodje nodig, bijvoorbeeld een heel Turks brood, en een grotere koekenpan of BBQ.
Voor nu gaan we 4 hamburgers op de BBQ maken, dus burgers van 125 gram per persoon.
Ingredienten voor 4 Hamburgers
- 500 Gram rundergehakt
- Peper en zout
- 1 Eetlepel boter
- 1 Ui
- 1 Eetlepel olijfolie
- 1 Ei
- 2 Eetlepels paneermeel
- Ketchup
Zet een koekenpan op het vuur en verhit de boter. Maak intussen de ui schoon en snipper hem fijn. Bak de ui in de boter tot hij glazig is. Laat uiteindelijk de ui afkoelen.
Neem nu een diepe kom en doe hier het gehakt in. Voeg de gebakken uit toe en voeg daarna het paneermeel, de ketchup en het ei toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Maak nu 4 platte schijven van in de vorm van een hamburger ! Bestrijk ze met olijfolie en rooster ze in ongeveer 8 minuten boven een hete barbecue tot ze mooi bruin zijn en een knapperig korstje hebben!
Doe de burgers op de broodjes, en doe daar wat tomatenketchup op. Eventueel kun je natuurlijk ook een plakje kaas en een schijfje tomaat op de hamburger leggen. Of natuurlijk wat sla onder de burger.