Drank

Dit moet je weten over zuivel

zuivel

In deze blog kom je meer te weten over zuivel. Er wordt veel gezegd en beweert over zuivel. In deze blog leggen we de voor- en nadelen van zuivel naast elkaar. Wat zijn de voordelen van het consumeren van zuivel? Wat zijn de nadelen van het consumeren van zuivel? Dat lees je allemaal hier!

Gerenommeerd bedrijf in de zuivelindustrie: Lekkerkerker

Voedingsstoffen in zuivel

Zuivel heeft verschillende voordelen. Zo zitten er veel eiwitten in en zitten er ook mineralen en vitamines in. Het voedingscentrum adviseert niet voor niks om elke dag zuivel tot je te nemen. Zuivel heeft een hoge dichtheid van nutriënten. Zo zitten er veel voedingsstoffen in ten opzicht van de calorieën. Er zit ook een hoog gehalte aan calcium in melk. 

Lager risico op verschillende ziektes

Als je genoeg zuivel tot je neemt dan verlaag je de kans op diabetes type 2. Ook verlaagt het de kans op hart- en vaatziekten. Het is wel het beste om magere en halfvolle producten te eten. Zo voorkom je dat je onnodig veel verzadigd vet tot je neemt. 

Waar is melk goed voor?

Calcium is heel belangrijk voor het gezond houden van botten en de tanden. Fosfor zorgt voor opbouw en onderhoud van botten en tanden. Vitamine B2 en B12 zijn goed voor de werking van de zenuwen. De eiwitten in de melk kunnen ervoor zorgen dat spieren groeien. Ook dragen eiwitten bij aan het behoud van botten. Vitamine B12 zorgt ervoor dat je energie haalt uit de voeding. Kalium zorgt ervoor dat je spieren, botten en zenuwen goed werken.

Met mate

Het is belangrijk om niet te overdrijven in je zuivelinname. Veel krachtsporters zijn geneigd om veel kwark te eten en melk te drinken. Zo willen ze aan hun eiwitbehoefte komen. Ze eten soms wel 2 bakken kwark per dag. Daarnaast drinken sommigen ook nog een halve liter tot liter melk per dag. Je krijgt dan meer caseïne binnen dan je nodig hebt. Het is beter om je eiwitten uit verschillende bronnen te halen. 

Lactose, melksuiker

In Zweden denken ze dat lactose wordt omgezet in D-galactose. Dit versnelt de veroudering van het lichaam aanzienlijk. Maar of dit echt zo is, dat is niet helemaal duidelijk.

Similar Posts