Drank

Waar komt Berentzen Apfelkorn vandaan

berentzen apfelkorn

Iedereen die wel eens naar een feestje is gegaan, heeft weleens gehoord van Apfelkorn. Maar wat is het nu eigenlijk precies voor drankje en waar komt het vandaan? Berentzen Apfelkorn kent zijn oorsprong in Haselünne, Duitsland. De Berentzen Gruppe bestaat al sinds 1758, maar Apfelkorn specifiek is sinds 1976 op de markt. Berentzen Apfelkorn is vooral bekend geworden doordat het op feesten werd aangeboden als een mix van jenever en appelsap. De precieze samenstelling van Apfelkorn is nog altijd een groot geheim, dat alleen bij de producenten bekend is. 

berentzen apfelkorn

Iedereen vindt het een lekker drankje

Het voordeel aan Berentzen Apfelkorn is dat het naar appelsap smaakt, waardoor vrijwel iedereen het lekker vindt. Je proeft geen alcohol terug, waardoor het een lekkere wegdrinker is. Je kunt Apfelkorn zowel puur drinken als met ijs. Er zit 18% alcohol in, dus als je wat rustiger aan wil doen, zou je het ook kunnen mixen met bruiswater. 

Andere soorten Apfelkorn

Naast de bekende Apfelkorn heeft Berentzen Gruppe ook een aantal andere dranken op de markt gebracht. Dit zijn onder andere Berentzen Pear, Coco Pineapple Cream, Wildkirsche, Raspberry Cream, Mint Chocolate Cream en Caramel Cream. Er is voor iedereen wel een passende smaak te vinden. Het is bijvoorbeeld ook erg lekker om de Mint Chocolate Cream te verwerken in een warme chocolademelk of in een koffie. 

Similar Posts