Nieuws

De trend van dit jaar: dubbelwandige koffieglazen

Op het moment zijn dubbelwandige koffieglazen ontzettend populair. Niet gek, want dit jaar hebben werken er veel mensen vanuit huis. Dankzij het coronavirus was het soms ook lastiger om tot rust te komen. Uiteten of een dagje naar de wellness zat er bijvoorbeeld niet meer in. Koffie helpt je om je op je werk te blijven focussen. Alleen, wat zijn nu toch die dubbelwandige koffieglazen waar iedereen het over heeft? De naam zegt het al: koffieglazen met een dubbele wand. Die dubbele wand zorgt ervoor dat deze koffieglazen een aantal belangrijke voordelen hebben.

Dubbelwandige koffieglazen zijn beter geïsoleerd

Als we het over drinkglazen hebben, spreken we niet snel van isolatie. Toch kan het erg prettig zijn als je koffieglas beter geïsoleerd is. Dit betekent namelijk dat er minder snel warmte zal ontsnappen. Oftewel, je koffie wordt minder snel koud als je dubbelwandige koffieglazen hebt. Dat is ontzettend handig als je vol concentratie aan het werk bent en hierdoor iets minder snel drinkt dan normaal gesproken.

Ook wordt de buitenkant van dubbelwandige koffieglazen minder snel heet. Zo kun je het glas na het inschenken van de koffie direct vastpakken. Je hoeft je glas dus nooit meer onder het koffieapparaat te laten staan totdat deze iets is afgekoeld. Dit scheelt je dus niet alleen pijnlijke vingers, maar ook tijd.

Hoe werken dubbelwandige koffieglazen?

Dubbelwandige koffieglazen hebben niet één glaslaag, maar twee. Tussen de glaslagen in bevindt zich een kleine laag lucht. Deze dubbele wand zorgt ervoor dat warmte minder snel ontsnapt. Je kunt dit ook wel vergelijken met dubbel glas voor in ramen en deuren. Dubbelwandige glazen zijn zeer geschikt om koffie mee warm te houden, maar kun je bijvoorbeeld ook gebruiken voor warme chocolademelk. Zou je een koude drank in het glas doen, dan blijft deze drank overigens ook lange koud.

Dubbelwandige koffieglazen zijn erg handig om in huis te hebben. Het is dan ook niet gek dat deze glazen een trend zijn geworden.

Similar Posts