Eten

De oorsprong van de Kamado barbecue

courgette recepten

De Kamado barbecue is overgewaaid uit Japan. Hij is gebaseerd op een methode van voedsel bereiden die al duizenden jaren oud is. Het principe is dat er in een bol van klei gloeiende kolen worden gedaan. Daardoor wordt het voedsel, dat ook in de bol zit, langzaam gaar. Omdat de klei door de hitte vaak kapot ging, werd de bol later van keramiek gemaakt. In de jaren vijftig van de vorige eeuw is deze techniek van voedselbereiding overgewaaid naar de Westerse wereld. De Kamado sloeg enorm aan. Er zijn tal van merken Kamado’s verkrijgbaar in een Kamado BBQ aanbieding.

Hoge aanschafprijzen

Voor de Kamado’s die wij als BBQ aanbieding kunnen kopen moeten behoorlijk forse prijzen worden neergeteld. Dat komt doordat er veel duur materiaal voor de eivorm nodig is en doordat het maken van het ei een kostbaar proces is. De voordelen ten opzichte van de traditionele houtskool barbecue zijn echter erg groot. Naast grillen kan er in een Kamado ook op allerlei andere manieren worden gekookt. Je kunt er in slow cooken, bakken, braden, stomen en roken. Door de afmetingen kunnen er ook grotere stukken vlees op een Kamado worden bereid.

Afmetingen zijn bepalend voor de prijs

Het is verstandig om bij de aanschaf van een Kamado te kiezen voor een model dat niet te groot is voor het aantal personen dat er tegelijk gebruik van gaat maken. De prijs van een Kamado wordt namelijk bepaald door de hoeveelheid materiaal die er in is verwerkt. Een kleine Kamado is dus veel goedkoper. Om een indruk te geven: voor het grootste model van de Big Green Egg moet bijna € 4500 worden neergeteld. Daarmee kun je voor een hele grote groep mensen koken. Maar als je nooit voor meer dan 6 personen kookt is er al een goede Kamado voor circa € 800 te koop.

Similar Posts