Eten

4× gezonde broodjes bestellen op kantoor

gezonde broodjes met tomaat, avocado, courgette en radijs

Ga jij gezellig lunchen met collega’s? Dan is het erg makkelijk om even broodjes te bestellen. Jammer genoeg zijn die broodjes niet altijd even gezond. Dit is voor af en toe natuurlijk niet zo erg, maar het is ook goed om af en toe te kiezen voor een gezond broodje. Dit zijn vier lekkere én gezonde broodjes die je kunt bestellen voor op kantoor.

Is brood gezond?

Vroeger at iedereen brood, tegenwoordig zie je dat steeds meer mensen brood vervangen voor iets anders. Er zijn ook veel koolhydraatarme diëten, terwijl we koolhydraten wel echt nodig hebben. Zoals voor alles geldt: eet het niet te veel. Uit brood haal je veel energie en er zitten ook veel goede stoffen in. Ga dan wel voor volkoren- of speltbrood. Hier zitten namelijk nog veel meer waardevolle voedingsstoffen in; vitamine B, mineralen zoals ijzer en jodium. Dit zijn stoffen die je nodig hebt om de dag door te komen. Daarnaast heeft brood nog een groot voordeel; je zit er erg lang vol van. Hierdoor ga je niet onnodig snacken. Wil je graag een gezond broodje? Kies dan een gezonde broodsoort en let ook op je beleg. Dit zijn een paar lekkere en gezonde broodjes die je thuis kunt maken of kunt bestellen. 

Broodje gerookte kipfilet

Dit broodje is een goede keuze, omdat het beleg weinig vet bevat. Er zit een laagje boter op, maar ook dat is prima, want daar zitten veel vitamines in (A, D en E). Daarnaast zit er kipfilet op dit broodje. In kipfilet zit weinig vet en veel eiwitten. Uit eiwitten haal je veel energie om de rest van de dag door te komen. Verder zit er nog ijsbergsla op; altijd goed én lekker. Je kunt ook nog voor een dressing kiezen. De beste keuze is yoghurt-kruiden, omdat hier ook weinig vet en calorieën inzitten. Kortom: een lekker én gezond broodje en dus een goede keuze om het broodje gerookte kipfilet op kantoor te bestellen. 

Broodje ei

Ben jij dol op een eitje? Dan is het broodje ei wat voor jou! Eieren zijn rijk aan voedingsstoffen, voornamelijk eiwitten en vet. Dit zijn veelal onverzadigde vetten, die goed voor je zijn. Verder zit er alleen een laagje boter en wat ijsbergsla op het broodje. Gewoon lekker simpel en gezond. Kies nog een lekkere dressing uit en je hebt een heerlijk broodje. Ga jij het broodje ei bestellen? 

Broodje hummus en gegrilde groente

Ben jij veganist? Dan is dit broodje geschikt voor jou! Maar ook als je geen veganist bent, dan is dit een lekker en gezond broodje. Op het broodje naar keuze zit hummus, gegrilde paprika, rucola en walnoten. Dit is een goede combinatie van groente en noten en daarom een gezond broodje. Dankzij de walnoten en kikkererwten krijg je gezonde vetten binnen, waardoor je ook energie krijgt. Daarnaast zitten noten vol met goede voedingsstoffen en vitamines zoals: ijzer, vitamine E en vitamine B1. Dus, vegan of niet; het broodje met hummus en gegrilde groente is een goede keuze. 

Broodje avocado en kip

Avocado’s zijn razendpopulair en wij weten wel waarom! Avocado’s zijn namelijk een bron van vezels, vitamine E, kalium en goede vetten. Maak hier guacamole van en je hebt een heerlijke smeersel voor op brood. Kip is hier erg goed mee te combineren, omdat kip juist laag is in vetten en hoog in eiwitten. Ze vullen elkaar dus erg goed aan. Om het af te maken zit er nog wat tomaat en sla op het broodje. Heerlijk, gezond en royaal belegd! Met dit broodje kun je weer wat uurtjes vooruit. Bestel jij het kip-mex broodje?

Salades

Ben je op de echte gezonde tour? Dan kun je ook een keer je broodje inwisselen voor een gezonde salade. Dit zijn rijkelijk gevulde salades die bestaan uit sla, komkommer een lekkere dressing en keuze uit kaas, noten, vis en vlees. Daar zit je dus zeker wel goed vol van. Heerlijk om eens te bestellen op kantoor of thuis.

Similar Posts