Cursus

Kookcursus Tilburg: leer de basistechnieken tijdens een beginnerscursus

Kookcursus Tilburg

Met vriendinnen heb ik laatst een kookcursus Tilburg gevolgd. We zijn allemaal dol op koken en het leek ons leuk om hier meer over te leren en tegelijkertijd gezellig iets samen te doen.Via via kwamen we terecht bij Kookstudio Culinair Centrum.

Kookcursus TilburgKookcursus Tilburg: voor beginners en gevorderden

Omdat we niet zo goed wisten welk niveau we hadden hebben we ons ingeschreven voor de beginnerscursus. Want hoewel we graag koken, wisten we nog niet zo heel veel van de verschillende kooktechnieken. Hier konden we dus nog genoeg over leren. De cursus bestond uit 4 lessen die allemaal ’s avonds gegeven werden. We konden gebruik maken van een professionele keuken met allerlei apparatuur. De begeleiding bestond uit professionele koks die veel uitleg gaven en ook tijdens het koken zelf hulp konden bieden.

Basistechnieken en het opmaken van een bord

We hebben veel geleerd tijdens de cursus. Zo kwamen verschillende snijtechnieken aan bod en hebben we geleerd hoe je een saus moet binden. Ik vond het ook erg leuk dat er ook veel aandacht was voor het opmaken van het bord, iets waar ik zelf wat weinig aandacht aan besteed. Sinds de cursus let ik hier veel meer op. Het is een leuke manier om iets samen te doen. Samen koken was echt gezellig. Niet alleen met mijn vriendinnen maar ook met de andere cursisten. Na het koken gingen we samen eten en konden we ervaringen uitwisselen. Dit was niet alleen leuk maar ook leerzaam.

Kookcursus TilburgHet geleerde in de praktijk brengen

Wellicht gaan we in de toekomst ook nog een cursus voor gevorderden doen maar eerst gaan we hetgeen wat we tijdens de kookcursus Tilburg geleerd hebben in de praktijk brengen. Wil jij ook een kookcursus gaan volgen? Dan kan ik je de kookcursus Tilburg van Kookstudio Culinair Centrum in Aarle-Rixtel van harte aanbevelen.

Similar Posts