Restaurant

Gemakkelijk je eten warm houden met rechauds

rechaud horeca

De rechaud in de horeca is al oud. Iedereen heeft toch weleens bij de Chinees gegeten waarbij eerst warmhoudplaten, de rechaud, op tafel worden gezet en daarop de gerechten? Ondanks dat het al oud is, lijkt het alsof het nog een introductie moet hebben, want het is enkel in Chinees-Indische restaurants bekend.

Bij huishoudwinkels te koop

Online hoef je niet lang te zoeken waar je een plaat kan kopen. Iedere stad heeft wel een huishoudzaak, en daar zijn eenvoudige modellen waar een waxinelichtje, of meerder waxinelichtjes, in kunnen te koop. Terwijl de rechaud horeca in een speciale kast zitten. Deze kast brengt en houdt de RVS platen op pootjes op temperatuur. Welk systeem met prijskaartje het ook is, het doel is hetzelfde, gezellig in eigen tempo eten zonder dat het eten koud zal worden.

rechaud horeca

Culinaire tips waarbij het gerecht niet af mag koelen

Een vergeten gerecht lijkt Hollandse rijsttafel te zijn. Ook al zijn er veel varianten te vinden onder de naam captains dinner. Twee absolute hoofdingrediënten mogen beslist niet afkoelen, de jonge kapucijners en spekvet. Sowieso is het spekvet vloeibaar maken een proces. Het moet gezouten spekvet zijn, en die moet in een pan zweten dus op een laag vuur moet het vloeibaar worden. Het is belangrijk dat het geen vaste vorm meer krijgt, dus het moet ook op tafel warm gehouden worden. Ook op de plaat dan de jonge kapucijners, eventueel blokjes gebakken spek en gefruite uien. Rond de rechaud horeca of rechaud uit de huishoudwinkel dan allemaal bakjes met zilveruitjes, augurkjes, en ander zoetzuur. De boventoon heeft de piccalilly, dit is een hoofdingrediënt van het originele recept Hollandse rijsttafel. Over de jonge kapucijners een juslepel spekvet, eventueel wat spekjes en gefruite uien, en juist de lepel piccalilly daar weer op maakt het af. Als extra het zoetzuur op het bord wat op koelkast temperatuur mag zijn. Voor meer gerechten is het belangrijk dat het niet op tafel teveel af mag koelen. Enkel met dat spekvet heeft iedereen wel een voorstelling. Online zijn de nodige varianten op captains dinner te vinden.

Similar Posts